skateboarding
English VersionCan't read those crazy Macedonian letters?
skateboarding

Форум

Бесплатна е-пошта ime@sk8mkd.com:

Корисничко име:

Лозинка:


Нов Корисник?

Зачлени се!

#Sk8MKD on UNDERNET!
Анкета
Кое ви е омилено место за возење ролери во Скопје?

Кеј под камениот мост.
Спменикот на мајка Тереза.
Влае.
Пошта.
Споменик „Гоце Делчев“.
Г.Т.Ц.
М.Н.Т.
Гелендарот на Машински.
Аеродром.
Кај полицијата.
На кинеска.
Google

 

skateboarding

skateboarding

skateboarding

vertigo

NVO INFO CENTAR

AEGEE

>> Места за возење во Скопје: Скејтпарк | Црниче | Кеј | Кинеска Амбасада | Куќата на Мајка Tереза | Плочник | Скопјанка | Словенија Спорт | Споменикот на Мајка Тереза | Водно | Машински Факлултет | О.У. Ленин (Гоце Делчев) | Гелендерите кај полицијата во Црниче | Капиштец кај Домот | Скејпаркот кај Имес | Игралишетето во Н.Лисиче
skateboarding

Изградба на новиот скејтпарк кај Имес

Work almost done (Состојба на 11 Јуни 2006)
Work in progress (Состојба на 25 Мај 2006)
Work in progress (Состојба на 21 Мај 2006)
Work in progress (Состојба на 16 Мај 2006)
Work in progress (Состојба на 10 Мај 2006)
Еј луѓе, топ е скејтпарков бе не заебаајте. Мислам рано е да се каже и подобро е радоста да почека додека не го видиме и пробаме комплетно готов, али ова што го видов денес е добро направено до сега. Барем така изглеа сеа за сеа. Океј точно е дека на скицата изглеа поголем али не е лош и вака. Мометално првиот бетон-подлога е фрлен (онаков со покрупни камчиња и врз него е ставена арматурата која треба да држи уште еден слој пофин бетон од 15цм кој заедно со арматурата ја формира таканаречената кошуљица :). И уште скалите, шипките и останатите реквизити и доаѓа на ред глазурата на бетонот (ваљда ќе ја погодат:) и готоо... :) Е да како што разбрав од муабетот со работниците ќе има и копинг на ивицата од базените што ќе биде одлично за грајднови и сл. Од страна треба да има и мала ко трибина нешто за седење и јадење гомна или пиење пиво, а мислам дека би било добро таа трибина да се оспосби за возење со ставање метални ивици на истата. Според скицата тој дел кај што треба да бидат скалите и слично е малку по длабок него што изглеа. Исто така скалите треба да се стават малце по настрана за да има од каде да се земе залет од рамно. Вака како што е скицирано и изведено до сеа треба залет да се зима од едниот базен да се излезе на рамното што и не е баш доволно широко и од тука да се праи трик преку скалите или на шипките. Е сеа ако има копинг (метална шипка на ивизата од базенот овој гореспоменатиов потег може да биде малце проблематичен (нема време да се наместиш од кога ќе излезеш од едниот базен. Него ај рано е сеа да се збори но како и да е сега доаѓа делот каде што советите од скејтерите и инланјн скејтерите би биле најпожелни. Значи баш во изведувањето на финесите, кај да се стаат шипките, каде да има копинг каде не, од каде да се зима залет и сл. Можеби одредени сугестии, дадени на време, ќе имаат влијание. Така да не е лошо што почесто да се иде таму деновиве кој како може и да се се сугерира и надгледува изградбата. А како што се згнале работнициве изглеа и ќе биде готов во планираниот рок. Па се планира и еден контест набрзо после отварањето за промоција на скејтпаркот. Епа толку за сеа. Will keep you updated!
Почеток на изградбата
Epa denes zapocna i izgradbata na skate parkot. Proektot e planiran da zavrsi do 1 Juni. Sega za sega ima iskopano dva bazeni (kako sto se gleda na slikata) koi prvo mislevme deka kje bidat samo dva obicni bazeni i od okolu kje bide ostanatiot del od skate parkot no otkako ja vidovme shemata na edna tabla sto e postavena kaj sto se gradi skate parkot ispadna deka tie dva bazeni se celiot skate park i deka se sto kje se napravi (elementi, handraili, sipki itn.) kje bidat vnatre vo niv sto ne e bas dobra rabota. Bazenite ne se ni priblizno tolku golemi za da moze vo niv da se postavi se toa. Koga se zapocna proektot bev premnogu pozitivno vozbuden i mislev deka konecno kje izleze nesto asalno od ovaa drzava, kje se napravi nesto kako sto treba no izgleda ne bev vo pravo... Se sto ostanuva e da cekame i da vidime... Х

 

skateboarding

copyright © INLINE.XMKD.com 2003-2008
a division of XMKD.com